SON DAKİKA
Logo
Mersin Mersin 28° Açık

Gülnar'da Ahmet Şevki Göklevent ve Mustafa Kemal'in askerleri anıldı

İçel Sanat Kulübü Tarih Kurulu tarafından düzenlenen, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ADD tarafından desteklenen panel ve sergide,
1920 de açılan TBMM ye İçel’den ilk seçilen milletvekillerinden, Gülnarlı Kuvvayı Milliyeci Ahmet Şevki Göklevent ve Gülnar’ın kuvvayı milliyecileri anlatıldı, anıldı.

Kurtuluş Savaşında Gülnar temasıyla, 23 Nisan’ın yıldönümünde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü, İçel Sanat Kulübü Tarih Kurulu üyesi Hülya Özdemir yaptı.
Mut’tan emekli öğretmen ve tarih araştırmacısı Muzaffer Kılıç, Emekli öğretmen ve araştırmacı yazar Fatma Saadet Bilir, Araştırmacı Birol Kandemir, Avukat Şerife Arıcı Yıldız’ın panelist olarak katıldığı panele, Gülnar Kaymakamı, Gülnar Belediye Başkan Vekili, İçel Sanat Kulübü başkan ve yönetimi, ADD Mersin ,Gülnar Ve G.M.Yöneticileri, ve vatandaşlar katıldı.
Av.Şerife Arıcı Yıldız’ın sunumunda, Gülnar’ın ilk milletvekili Ahmet Şevki Göklevent’in, ilk millet meclisinin 1.yaşında, 23 Nisan 1921 de arkadaşları ile verdiği yasa teklifinin kabulü ile 23 Nisan’ın Milli Egemenlik Bayramı olması anlatıldı.
Ayrıca, Gülnar’ da kuvvayı milliyeyi kuran ve Mersin’in kurtuluşuna destek veren Mustafa Kemal’in askerleri tanıtıldı.
Bunların başında, dedesi gazi, kuvvayı milliyeci Yusuf Arıcı’yı anlatan Arıcı, “onurlu kurtuluş savaşı tarihimizi yazan atalarımızı anmak, anılarını yaşatmak görevimizdir” dedi.


Muharrem Çağatay

Yorumlar (0)

Bu haber için henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Reklam

Logo
İletişim

YENİŞEHİR/MERSİN

+90 532 522 29 73

info@mersinhalkhaber.com

Bizi Takip Edin

© 2026 Tüm Hakları Saklıdır. Dorasoft Yazılım tarafından hazırlanmıştır.

WhatsApp İhbar Hattı